Stavanger Seilforening ble stiftet i 1906, og er således en av de eldste seilforeninger i landet. Foreningen har siden starten hatt egne lokaler og havneanlegg på Sølyst – et idyllisk sted, nærmest midt i Stavanger.
Jolleanleggene våre er noe av de flotteste i landet. Optimist-jollene våre er flittig i bruk i sesongen i forbindelse med Seilskolens opplæring i seiling for barn og unge. Allerede i 9-10-årsalderen rekrutteres fremtidens seilere i distriktet. Et aktivt Europa-jolle miljø er en naturlig oppfølger til Optimisten. For voksne er det to-mannsjollen Snipe som er attraktiv i regattasammenheng. Vi har i tillegg en del Laser- og Yngling-seilere.
Bryggeanleggene i havnen på Sølyst har kapasitet til ca.200 båter. Her finner du alle typer seilere. Regattaseilere og tur- og havseilere. Havneanlegget er konstant utsatt for slitasje fra vind og bølger og må derfor vedlikeholdes regelmessig. I tillegg til slipp, medlemsverksted, tørkeloft og servicebrygge finner du Klubbhuset og Skipperstuen med trivelige medseilere klare for en kopp kaffe og en drøs.
Vi har også egen driftssjef som har kontor i Skipperstuen. Åpningstider og kontaktdetaljer finner du nederst på siden
Vi gratulerer Lars Ole gudvangern som ny daglig leder Se artikkel

Sjekk ut title=»Stavanger Seilforening»> https://www.stavangerseilforening.no/